Naar de openingspagina

Vraag: Ik krijg een virus van Jij is Lief! Wat krijgen we nou?

Jij is Lief stuurt absoluut geen virussen! Toch ontvangen sommige mensen mailtjes vanaf postduif@jijislief.nl met een virus er aan vast.
Deze mailtjes komen niet van ons, ook al lijkt de mail misschien van ons te komen. Dat zit zo:

De laatste jaren zijn er virussen actief die op je computer zoeken naar alle e-mailadressen die ze maar kunnen vinden. Ze kiezen uit die adressen volkomen willekeurig een afzender en een geadresseerde en sturen een mailtje met het virus als bestand erbij. De geadresseerde krijgt dus dat virus en denkt dat het van de afzender komt. In werkelijkheid komt het van een andere computer.

Elke dag ontvangen heel veel mensen een kaartje van Jij is Lief. Daardoor is ons e-mailadres in erg veel computers te vinden. Regelmatig kiest een virus dan ook ons adres als afzender of als geadresseerde.

Helaas is het enige dat wij (kunnen) doen: zorgen dat onze e-mailtjes duidelijk en virusvrij zijn. Dat doen we dan ook. Onthoud dat Jij is Lief geen aangehechte bestanden stuurt en dat de onderwerpregel van onze mailtjes altijd moet zijn: "Een kaartje van Naam!", waarbij de naam waarschijnlijk iemand is die je kent.

Als je nou een mail ontvangt van ons en je vertrouwt het niet 100%, klik dan niet op links in die mail, maar noteer de code die in de mail moet staan. Ga naar onze ontvangstpagina en voer daar de code met de hand in. Dan loop je geen risico en kun je toch de e-card lezen.