Naar de openingspagina

Vraag: Wat gebeurt er wanneer ik een e-card verstuur?

Als je een kaartje aan iemand stuurt, worden de gegevens die je opgeeft (zoals namen, e-mailadressen en de tekst bij het kaartje) opgeslagen in onze database. De computer van Jij is Lief genereert een unieke 15 cijferige code waarvan er ruim 95 Triljoen zijn. Alleen met deze code (die zit verwerkt en staat vermeld in het e-mailtje) kun je de kaart lezen.

De database bevat op elk moment vele tienduizenden kaarten. Als een kaart niet wordt opgehaald, dan wordt een week na verzending van het eerste e-mailtje een herinnering gestuurd. Als na 8 weken het kaartje nog steeds niet is gelezen, wordt het uit de database verwijderd.

Kaartjes die wel worden geopend, blijven nadat ze voor het eerst zijn gelezen nog 14 dagen beschikbaar. Daarna wordt het kaartje en alle informatie die er aan vast zit (zoals e-mailadressen), verwijderd van de site.

Als je een kaartje opent dat niet meer bestaat, krijg je een melding dat het is verlopen. Hier is helaas niets aan te doen: we kunnen en willen nou eenmaal niet alle kaarten eindeloos bewaren.